Toate publicatiile autorului Doina Păuleanu - Romania
     
E-monitor Relații cu publicul Magazin Online Editura Tipografie
 
Căutare în produse


Prelucrarea datelor cu caracter personal
Toate categoriile
Toti autorii
PACHETE PROMOTIONALE ALBUME
PACHETE PROMOȚIONALE JURIDIC
Colecţii juridice
CODEX
Diplomaţie culturală
Colecţii de artă
Constituţii
Centenar
Artă fotografică
Universitaria
Inedit
În afara colecţiilor
Fişe de anunţare a sosirii şi plecării
În curs de apariţie
Monitorul Oficial abonamente 2022
Exemplare Monitorul Oficial I-VII

INFORMAŢII UTILE
  Reduceri
  Livrare
  Metode de plată
  Contact
  Protectia Consumatorilor - ANPC

PĂREREA TA
Vă interesează o ediție actualizată a Codului penal şi a codului de procedură penală?
DA
NU
Arhiva de sondaje

Toate publicatiile autorului Doina Păuleanu
   Tonitza

Concepție grafică Roland-Edgar Vasiliu

„Pictura lui Nicolae Tonitza a fost expresia curată a harului şi lucrului său neabătut. Nimic mai mult – nimic mai puţin. Şi este foarte mult, atat”.

SUMAR

Cap. I. Inceputurile

Cap. II. Primele manifestări și forme asociative

Cap. III. Grupul celor patru

Cap. IV. Expozițiile de grup, fapte și intamplări din anii 1926 – 1933

Cap. V. In grup restrans, 1934 – 1937

Cap. VI. Ultima expoziție, alte fapte și intamplări, 1938 – 1940


“The painting of Nicolae Tonitza was the genuine expression of his gift and of his relentless work. Nothing more – nothing less. And this is merely very much.”

Contents

Chapter I. Beginnings

Chapter II. First Expression and Associations

Chapter III. The Group of the Four

Chapter IV. Group Exhibitions, Facts and Tales between 1926 and 1933

Chapter V. Small Group, 1934 – 1937

Chapter VI. Last Exhibition, Other Facts and Tales, 1938 – 1940


« La peinture de Nicolae Tonitza a été l’expression authentique de son don et de son travail inlassable. Rien de plus – rien de moins. Et c’est beaucoup, tout simplement. »

Table des matières

Chapitre I. Début

Chapitre II. Premières expressions et associations

Chapitre III. Le Groupe des Quatre

Chapitre IV. Expositions de groupe, des faits et des histoires des années 1926 – 1933

Chapitre V. Groupe restreint, 1934 – 1937

Chapitre VI. La dernière exposition, d’autres faits et histoires, 1938 – 1940

data apariției noiembrie 2018, 204 pagini, format 200 x 220 mm, ISBN 978-973-567-991-0Pret 55,00 RON
   Viața tăcută a naturii, vol. al II-lea

O apariție editorială esențială pentru arta romanească

E o carte pe care o veți citi prin ochii creatorului, a pictorului. El vede altfel decat noi [...] Vede in profunzime, vede in detaliu, vede combinat, vede colorat și se exprimă altfel. Vede in forme, in geometrii speciale

prof. univ. dr. Ioan Opriș

Proiectul editorial lansat in 2016, Viaţa tăcută a naturii. Flori, fructe, delicatese şi obiecte in pictura modernă romanească 1846-1916, continuat cu volumul al doilea dedicat anilor 1916-1946, marchează un alt fel de centenar, „un centenar al artei”.

Cartea a apărut sub egida Editurii Monitorului Oficial, in condiții grafice și tipografice deosebite. Prin acest volum, cu un text extrem de bine documentat, care a necesitat un timp indelungat de elaborare, Doina Păuleanu lasă posterității o moștenire culturală care va trece proba timpului. Vorbim despre cei care au știut să reprezinte neamul romanesc, despre Nicolae Tonitza, Francisc Șirato, Ștefan Dumitrescu, Theodor Pallady, Gheorghe Petrașcu și Ion Theodorescu-Sion. Sunt șase nume care ne-au făcut să fim mandri că suntem romani.

In volum sunt reproduse peste 200 de lucrări aflate in proprietatea sau administrarea a peste 30 de muzee și colecționari particulari din țară, pe care poate cititorul nu ar fi avut șansa să le cunoască altfel. In anul apariției cărții solidaritatea culturală s-a manifestat din nou, transmițand mai departe un mesaj: „Da, Romania poate!”.

„Doina Păuleanu este un fenomen, este un bun de tezaur, un bun de patrimoniu” susține prof. univ. dr. Ioan Opriș.

Domnia sa a apreciat volumul ca fiind o lucrare de suflet, o lucrare de profesionist, „documentată ireproșabil, incepand cu cronica de artă contemporană artiștilor, cu imaginile de presă ale epocii, incheind cu documentarea de arhivă”, pentru că „Doina Păuleanu este un scormonitor de biografii, de această dată niște biografii remarcabile”. „Doina Păuleanu imi face impresia că este un prea bun roman scoțand la lumină acești pictori [...] care aparțin generației Unirii, a celor care au făcut Romania Mare, iar opera lor este romanească și plină de romanitate [...], dar in același timp europeană. Toți au școli foarte bune, fie in Germania, fie in Franța, mai ales. Sunt niște artiști patrioți [...] Creația lor este o creație de pe urma unui măcel, Primul Război Mondial. Insă ei s-au indreptat spre ceea ce este veșnic și frumos, spre natură”.

Revenind la lucrarea aflată in prim-plan, a mai apreciat că aceasta este „o carte scrisă din perspectiva nemuririi“, o carte care se citește cu mare plăcere, care sta bine in orice bibliotecă, o carte dedicată nu numai celor avizați, specialiștilor, și colecționarului, ci și omului simplu, care poate deveni mai bun citind-o.

Data apariţiei 2018, 312 pagini, format 240 x 265 mm, ISBN 978-973-567-987-3Pret 100,00 RON
   Oscar Han

"Oscar Han: un artist și epoca sa” este o lucrare monografică dedicată de către Doina Păuleanu unuia dintre cei mai importanți sculptori interbelici, Oscar Han (1891 – 1976). Contemporanul său și marele poet Tudor Arghezi il descria in două cuvinte cat se poate de potrivite ca fiind „parșiv și genial”, iar pictorul Nicolae Tonitza, colegul său din „Grupul celor patru”, il considera cel mai „indrăzneț, mai expresiv și totodată mai adancit in cugetare, dintre toți sculptorii noștri contemporani”, „singurul nostru sculptor de largă și inaltă viziune”.

Albumul are 440 de pagini bogat ilustrate, fiind in sine și un obiect de artă, o ediție bibliofilă a unei monografii de artă datorită condițiilor grafice și tipografice care caracterizează volumele apărute la Editura Monitorului Oficial.

Volumul este structurat in 11 capitole, dintre care ultimul prezintă o cronologie a vieții lui Oscar Han: I – „Nume, renume, anii de formare”, II – „Războiul și Arta Romană. Expoziții, comenzi”, III – „Anul 1925 in viața și creația lui Oscar Han”, IV – „In Grupul celor patru și in afara sa (1926 - 1933)”, V – „Descoperirea Balcicului”, VI – „Exegi monumentum”, VII – „«Suntem doi profesori și doi viitori profesori» (Șt. Dimitrescu, 1929)”, VIII – „Felurite izbanzi și o mare infrangere in anii interbelici”, IX – „Arcanele istoriei: exclus, retrogradat, recuperat”, X – „Portret de artist. Intre cuvant și imagine” și XI – „Cronologie”.

Data apariţiei 2020, 440 pagini, format 230 x 270 mm, ISBN 978-606-035-045-3Pret 110,00 RON
   Viața tăcută a naturii

 

Cartea este prima monografie a genului publicată in Romania. Autoarea, cunoscut istoric de artă, director al Muzeului de Artă din Constanța, abordează perioada 1846 – 1916, albumul fiind rezultatul unei remarcabile activități de documentare, dar, in același timp, un răsfăț vizual insoțit de comentariul uneia dintre cele mai avizate voci in domeniu. In cele 312 pagini sunt reproduse peste 180 de ilustrații ale tablourilor care se află atat in muzeele de artă – Muzeul Național de Artă al Romaniei, muzeele din Constanța Galați, Iași, Piatra-Neamț, Suceava, Cluj-Napoca, Arad, Timișoara, Craiova, Brașov, Muzeul Municipiului București –, cat și in colecții private reprezentative din țară.

The book is the first monograph of this kind printed in Romania. The author, a well-known art critic and the manager of Constanța Art Museum, speaks about the 1846 – 1916 artistic period, and the album is the result of outstanding research work and, at the same time, a visual indulgence accompanied by the author’s comment – as one of the most powerful critic voices of the moment. Inside the 312 page volume there are over 180 illustrations of paintings which can be found in art museums all over Romania – Romanian National Art Museum, museums in Galați, Constanța, Piatra-Neamț, Suceava, Cluj-Napoca, Arad, Timișoara, Craiova, Brașov, Bucharest Municipality Museum – as well as in important private collections in our country.

SUMAR

CAPITOL I.

 • NATURA MOARTĂ CA GEN AUTONOM
 • AVATARURI ISTORICE

CAPITOL II.

 • INCUNABULELE NATURII MOARTE ROMÂNEŞTI

CAPITOL III.

 • APARIŢIA GENULUI NATURĂ MOARTĂ IN PICTURA ROMÂNEASCĂ. CHIPURI, FLORI ȘI ORNAMENTE. PRIMII NATURMORTIŞTI

CAPITOL IV.

 • THEODOR AMAN

CAPITOL V

 • NICOLAE GRIGORESCU

CAPITOL VI.

 • IOAN ANDREESCU

CAPITOL VII.

 • ELEVI AI ȘCOLILOR DE ARTE FRUMOASE DIN BUCUREȘTI, IAȘI, MÜNCHEN ȘI PARIS

 • C. I. STĂNCESCU
 • MIHAIL ȘTEFĂNESCU
 • SAVA HENȚIA
 • CÂȚIVA ARTIȘTI MINORI
 • CONSTANTIN D. STAHI

CAPITOL VIII.

 • ȘTEFAN LUCHIAN

Data apariției 23 noiembrie 2016, format 240 x 265 mm, ISBN 978-973-567-945-3Pret 135,00 RON
   Peninsula misterioasă

„Originea oraşului Tomis, – Constanţa de azi, – s’amestecă in trecut, pană in misterele legendelor din antichitatea greacă. Oraşul acesta mitic a luat astfel parte la viaţa fantastică a eroilor şi zeilor, pe vremea cand poezia imbrăca in minuni faptele oamenilor.”

(Ioan Adam, Constanţa pitorească, 1908)

Tomis, Constanza, Küstendje, Constanța – sunt numele pe care timpul le-a așezat in dreptul urbei marine, cu un trecut abisal, cu iz de poezie și de lacrimi, cu gust sărat de valuri și povești despre timpuri legendare. Doina Păuleanu, cunoscut critic și istoric de artă, director al Muzeului de Artă Constanța, aduce un omagiu orașului ei de suflet și pornește intr-o călătorie impresionantă prin istoria lui atat de amplă și de complexă. Nu intamplător iși intitulează monografia „Peninsula misterioasă...”, căci orașul e ca un mister imposibil de revelat in intregime. Povestea lui Ovidiu, poetul latin exilat pe aceste meleaguri din motive incă nedeslușite, și frumoasele lui versuri sporesc parcă misterul și farmecul ținutului.

Monografia este vastă precum călătoria, cu incursiuni in istoria, geografia, religia, arhitectura și cultura acestui oraș, intr-o țesătură bogată de mărturii de ieri sau de azi ale celor care l-au cunoscut in călătoriile lor sau l-au studiat cu pasiune documentară. Există un permanent dialog intre trecut și prezent, două lumi care se oglindesc, Lumea veche și Lumea modernă, așa cum reiese din insăși structura cărții. Ilustrațiile, constand in fotografii, cărți poștale, desene, hărți sau reproduceri ale unor opere de artă plastică, vin să intregească imaginea și depun mărturie după mărturie despre importanța și frumusețea locului.

Data apariţiei octombrie 2019, 504 pagini, format 230 x 270 mm, ISBN 978-606-035-021-7

 

 Pret 144,00 RON
 
Coşul de cumpărături
Coşul este gol
Creare cont client

NEWSLETTER
  Oferte speciale prin email

CELE MAI VÂNDUTE
Carnet cu fise de anuntare a sosirii si plecarii (turistilor) – pachet 10 carnete
105,00 RON
Noi reguli de TVA in comerțul electronic, Ghid practic
23,00 RON
Eroi şi zei ai Antichităţii
65,00 RON
Reglementari contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate
33,00 RON


 
E-monitor Relații cu publicul Magazin Online Editura Tipografie Cariere Întrebări frecvente Sugestii Harta siteului Sus