Toate publicatiile autorului Florin Petrachi - Romania
     
E-monitor Relații cu publicul Magazin Online Editura Tipografie
 
Căutare în produse


Prelucrarea datelor cu caracter personal
Toate categoriile
Toti autorii
PACHETE PROMOTIONALE ALBUME
PACHETE PROMOȚIONALE JURIDIC
Colecţii juridice
CODEX
Diplomaţie culturală
Colecţii de artă
Constituţii
Centenar
Artă fotografică
Universitaria
Inedit
În afara colecţiilor
Fişe de anunţare a sosirii şi plecării
În curs de apariţie
Monitorul Oficial abonamente 2022
Exemplare Monitorul Oficial I-VII

INFORMAŢII UTILE
  Reduceri
  Livrare
  Metode de plată
  Contact
  Protectia Consumatorilor - ANPC

PĂREREA TA
Vă interesează o ediție actualizată a Codului penal şi a codului de procedură penală?
DA
NU
Arhiva de sondaje

Toate publicatiile autorului Florin Petrachi
   Le monde d Adam

Paradisul lui Florin Petrachi este o nesfarşită junglă, deloc primitivă sau naivă (ca la Rousseau), ce nu aparţine vreunui "timp barbar" (ca la Gauguin), ci una care se modelează in mana creatatorului, din spatele perdelei de iarbă, printre nuferi plutitori, frunze şi cactuşi, nori şi petale, cimpanzei şi antilope, semne de ciurculaţie şi leoparzi, păsări şi mare, aripi şi oameni, in multiple lumi ce se deschid strat cu strat. Ceea ce vedem nu este un peisaj exotic ce emite o energie suprarealistă, ci diferite grade de imersare in subconştient şi imaginaţie, in bagajele culturale şi sociale, in propriile arhive de amintiri.

Data apariţiei mai 2022, ISBN 978-606-8132-96-9Pret 65,00 RON
   Petrachi

La porţile Edenului

Cand am văzut primele tablouri ale lui Florin Petrachi m-am gandit imediat la Gauguin și la acele paradisuri indepărtate pe care, neobosit, le-a căutat. [...] LA CEASUL INFERNULUI SĂ PROFITĂM DE PARADIS. Și să ne refugiem in frumusețea paradisului, scrin al acestor opere ce invită și permit să nu cedăm. E funcția lor cathartică și indispensabilă! (George Banu)

La porțile Edenului este numele unei expoziții-spectacol, spectacol de forme, de culori și de lumină, ce te inconjoară cu exuberanța naturii virginale și vigoarea viețuitoarelor ei. Tu, privitorul, ești răpit unei realități sărace și redat libertății totale a inceputurilor, creativității originare, rebele, imposibil de stăvilit... Florin Petrachi, tanăr pictor ieșean, te invită astfel intr-un voiaj consolator spre paradisul din tine, in care să poți să-ți (re)descoperi puritatea. Picturile lui, puse in corespondență cu operele unor postimpresioniști „paradiziaci” precum Gauguin și Le Douanier Rousseau, dar și cu arta aborigenă, brută, a postprimitivismului, infățișează un univers primordial de o vitalitate extraordinară, proiectat in peisaje luxuriante de junglă, populate de păsări exotice, șerpi și mari feline prădătoare, cimpanzei sau maimuțe antropomorfizate. In contrast cu apariția năvalnică a animalelor, artistul se dezvăluie pe sine doar in trecere, in plan secund, prezență abia intrezărită in spatele vegetației involburate ori simplă extensie a ei. Culorile sunt vii, intense, liniile intr-o continuă mișcare, formele intr-o continuă transformare, ca și cum peisajul pulsează, fiind „străbătut de frisoane și de voluptăți pană la limita carnalului” (Pavel Șușară). Energia pe care o transmite universul picturilor lui Florin Petrachi este una extraordinară, radiază! Albumul expoziției, intr-un format generos și cu un puternic impact vizual prin cele aproape 250 de ilustrații, incearcă să fie transmițătorul acestei energii, incă de la „prima privire”, privirea ageră a felinei splendide de pe copertă.


ISBN 978-606-035-091-0, 257 de pagini, 335 mm x 255 mmPret 190,00 RON
 
Coşul de cumpărături
Coşul este gol
Creare cont client

NEWSLETTER
  Oferte speciale prin email

CELE MAI VÂNDUTE
Carnet cu fise de anuntare a sosirii si plecarii (turistilor) – pachet 10 carnete
105,00 RON
Noi reguli de TVA in comerțul electronic, Ghid practic
23,00 RON
Eroi şi zei ai Antichităţii
65,00 RON
Reglementari contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate
33,00 RON


 
E-monitor Relații cu publicul Magazin Online Editura Tipografie Cariere Întrebări frecvente Sugestii Harta siteului Sus