Toate publicatiile autorului Maricel Antipa - Romania
     
e-Monitor Publicațiile oficiale Editura Tipografia Centrul pentru relații cu publicul Magazin Online
 
Căutare în produse
Cuvinte
Categorie


Prelucrarea datelor cu caracter personal
Toate categoriile
Toti autorii
PACHETE PROMOȚIONALE
CENTENAR
Ghid pentru autori
Reducere
În curs de apariţie
Colecţii juridice
Colecţii de artă
RO-trotter (arta fotografica)
Uniunea Europeană
Inedit
În afara colecţiilor
Fişe de turism

INFORMAŢII UTILE
  Reduceri
  Livrare
  Metode de plată
  Contact
  Protectia Consumatorilor - ANPC

PĂREREA TA
Vă interesează o ediție actualizată a Codului fiscal?
DA
NU
Arhiva de sondaje

Toate publicatiile autorului Maricel Antipa
   Triumviratul dezastrului global

Format 170 x 240 mm, 320 pagini, data aparitiei ianuarie 2010

Autorul prezintă cititorului unele dintre cele mai serioase riscuri de securitate ale contextului politic internaţional, pe care globalizarea le-a generat sau amplificat: terorismul, criminalitatea organizată şi armele de distrugere in masă – un triumvirat al „dezastrului global”.

Ecuaţia terorism-globalizare este foarte complexă, primul fenomen alimentandu-l pe cel de-al doilea. Dacă terorismul a avut, timp de secole, o semnificaţie regională, incepand cu 11 septembrie 2001 acesta a devenit o chestiune globală de securitate. Procesele conexe globalizării şi accesul tot mai facil la tehnologie au ajutat terorismul să devină, dintr-o problemă regională, un fenomen global. Nu intamplător, atacurile asupra World Trade Center şi Pentagon din 11 septembrie 2001 – sau „911”, cum au fost denumite pe scurt – sunt considerate o emblemă a globalizării, dar şi o nouă paradigmă de desfăşurare a atentatelor teroriste.

Terorismul, traficul de droguri, proliferarea nucleară, contrabanda şi pirateria, evaziunea fiscală, traficul de organe sau de fiinţe umane, spălarea banilor cunosc o dezvoltare accelerată. Analiza şi combaterea acestor factori negativi, pentru a putea fi de succes, presupun unitate de judecată şi acţiune. Un pas necesar este integrarea conceptuală, iar una dintre soluţiile propuse este conceptul „criminalitate strategică”. Ideea centrală este aceea a unificării, sub conceptul „criminalitate strategică”, a crimei organizate, a traficului de droguri şi a terorismului. Avantajul unui astfel de demers ar fi că ar permite o mai bună inţelegere a efectelor negative pe care aceste trei fenomene le au asupra securităţii naţionale, regionale şi globale.


ISBN 978-973-567-708-4Pret 30,00 RON
 
Coşul de cumpărături
Coşul este gol
Creare cont client

NEWSLETTER
  Oferte speciale prin email

CELE MAI VÂNDUTE
Fise de turism
18,00 RON
Eroi şi zei ai Antichităţii
65,00 RON
Reglementări contabile privind situaţiile financiare anuale individuale şi situaţiile financiare anuale consolidate, ed. februarie 2018
33,00 RON
Grigorescu
45,00 RON


 
e-Monitor Publicațiile oficiale Editura Tipografia Centrul pentru relații cu publicul Întrebări frecvente Sugestii Harta siteului Sus