Afganistan - Chipuri ale războiului - Artă fotografică - Romania
     
E-monitor Relații cu publicul Magazin Online Editura Tipografie
 
Căutare în produse


Prelucrarea datelor cu caracter personal
Toate categoriile
Toti autorii
PACHETE PROMOTIONALE ALBUME
PACHETE PROMOȚIONALE JURIDIC
Colecţii juridice
CODEX
Diplomaţie culturală
Colecţii de artă
Constituţii
Centenar
Artă fotografică
Universitaria
Inedit
În afara colecţiilor
Fişe de anunţare a sosirii şi plecării
În curs de apariţie
Monitorul Oficial abonamente 2022
Exemplare Monitorul Oficial I-VII

INFORMAŢII UTILE
  Reduceri
  Livrare
  Metode de plată
  Contact
  Protectia Consumatorilor - ANPC

PĂREREA TA
Vă interesează o ediție actualizată a Codului penal şi a codului de procedură penală?
DA
NU
Arhiva de sondaje

Artă fotografică (Nr. produse 4 )
Recomanda acest produs | Tipareste acest produs

Afganistan - Chipuri ale războiului
  
Pret 69,00 RON cu TVA inclus

  
Ilie Pintea

Oameni, locuri, senzații, imagini, povești: acestea ar fi reperele volumului Afganistan. Chipuri ale războiului, un proiect care iși propune să prezinte o frantură din ceea ce a insemnat teatrul de operații Afganistan, văzut atat din perspectiva reporterului de război, cat și, mai ales, din cea a oamenilor pe care i-a intalnit acolo.

Personajele acestei cărți sunt, așadar, militarii pe care Ilie Pintea, corespondent al Radio Romania Actualități, i-a cunoscut la Kandahar și in bazele de operații inaintate in cele cinci misiuni la care a luat parte, ca trimis special al postului public de radio. Jurnalistul a documentat momente istorice la Kandahar, a ajuns in baze de operații inaintate care nu mai există de mult și in satele afgane parcă uitate de timp și a consemnat aceste intamplări deosebite trăite la fața locului cu obiectivitatea reporterului, dar și cu emoția celui care se află in mijlocul unui război, alături de protagoniștii lui.

Printre personajele ale căror povești le găsiți in acest volum se numără luptători din prima linie, supraviețuitori ai atacurilor talibanilor, veterani cu mai mult de doi ani petrecuți in praful deșertului, generali americani ori comandanți afgani sau veritabili artiști cu epoleți, care i-au vorbit lui Ilie Pintea cu o sensibilitate fantastică despre țara aceasta și despre experiențele lor.

Fără a avea pretenția unui jurnal de front, cartea conține, pe langă poveștile oamenilor, structurate cronologic pe misiuni – din 2013 pană in 2017 – și propriile observații ale autorului, cu emoțiile și sentimentele trăite acolo, astfel incat volumul să fie cat mai aproape de o imagine de ansamblu a teatrului de operații, văzut, mai ales, din perspectiva acestor personaje, dar și din cea personală. „Am vrut să scriu genul de carte pe care mi-ar plăcea mie să o citesc și să fac accesibilă această lume cu totul specială și celor care nu știu ce presupun rigorile cazone ori cum se desfășoară viața de zi cu zi intr-o bază militară”, a spus autorul.

Titlul cărții este și titlul expoziției de fotografie semnate de Ilie Pintea, care a fost prima și singura expoziție de felul acesta vernisată in baza militară de la Kandahar, chiar de Ziua Națională a Romaniei, in 1 decembrie 2017. Fotografiile au mai fost prezentate la Los Angeles, la Institutul Cultural Roman din București, la Centrul de Presă al Radio Romania și la Cartierul General al NATO din Bruxelles. Expoziția i-a fost dedicată sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica, de la Batalionul 280 Infanterie „Inimi Neinfricate” (Bravehearts), care a murit in septembrie 2017, in urma unui atac cu o mașină-capcană. Ilie Pintea l-a cunoscut și l-a intervievat, a participat la cateva misiuni de patrulare impreună cu el și a realizat această expoziție nu doar in memoria lui, ci și pentru a onora, in acest fel, toți militarii pe care i-a cunoscut acolo. Cartea Afganistan. Chipuri ale războiului, apărută in condiții grafice de excepție, cu sprijinul Japan Tobacco International, conține peste 100 de fotografii, multe dintre ele prezentate in premieră, dar și zece coduri QR care duc spre tot atatea reportaje sau secvențe video care ilustrează poveștile cuprinse in volum.

Afganistanul a fost, in ultima perioadă, in centrul atenției intregii lumi, după evoluția dramatică a evenimentelor din această țară măcinată de război. Inainte de tot acest deznodămant tragic, peste 32.000 de militari romani au luptat acolo, timp de 19 ani, umăr la umăr cu marile armate ale lumii, iar cartea jurnalistului Ilie Pintea spune cateva dintre poveștile lor.

format: 24x23 cm, ISBN: 978-606-035-078-1, nr. pag. 228

Galerie foto
Alte produse din aceeasi categorie
 
Coşul de cumpărături
Coşul este gol
Creare cont client

NEWSLETTER
  Oferte speciale prin email

CELE MAI VÂNDUTE
Carnet cu fise de anuntare a sosirii si plecarii (turistilor) – pachet 10 carnete
105,00 RON
Noi reguli de TVA in comerțul electronic, Ghid practic
23,00 RON
Eroi şi zei ai Antichităţii
65,00 RON
Reglementari contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate
33,00 RON


 
E-monitor Relații cu publicul Magazin Online Editura Tipografie Cariere Întrebări frecvente Sugestii Harta siteului Sus