Cela Neamțu - tapiserie - Albume de artă - Romania
     
e-Monitor Publicațiile oficiale Editura Tipografia Centrul pentru relații cu publicul Magazin Online
 
Căutare în produse
Cuvinte
Categorie


Prelucrarea datelor cu caracter personal
Toate categoriile
Toti autorii
PACHETE PROMOȚIONALE
CENTENAR
Ghid pentru autori
Reducere
În curs de apariţie
Colecţii juridice
Colecţii de artă
RO-trotter (arta fotografica)
Uniunea Europeană
Inedit
În afara colecţiilor
Fişe de turism

INFORMAŢII UTILE
  Reduceri
  Livrare
  Metode de plată
  Contact
  Protectia Consumatorilor - ANPC

PĂREREA TA
Vă interesează o ediție actualizată a Codului fiscal?
DA
NU
Arhiva de sondaje

Albume de artă (Nr. produse 19 ) Recomanda acest produs | Tipareste acest produs

Cela Neamțu - tapiserie
  
Pret 100,00 RON cu TVA inclus

  
Cela Neamțu

200 pagini, format 230 x 320 mm, data aparitiei 2017

Cela Neamţu este artist plastic, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Romania. Inovaţia spectaculoasă in structura textilă i-a deschis porţile unor prestigioase intalniri şi concursuri internaţionale, precum Bienala Internaţională de Tapiserie de la Lausanne (1987), Trienala Internaţională de Tapiserie de la Łódź (1985, 1988), Cvadrienala Artelor Decorative de la Erfurt (1983, 1986), Trienala Internaţională de Tapiserie de la Szombathely (2003), Trienala Internaţională de Tapiserie de la Tournai (1993), Salonul de la Grand Palais din Paris, unde a obţinut Medalia de Aur pentru tapiserie, in 2006. Această inovaţie constă in combinarea tehnicii clasice a ţesutului pe verticală, haute-lisse, cu „punctul de la Putna”, inspirat din broderiile medievale romaneşti. L-a ales, l-a multiplicat şi l-a transformat in nodul esenţial al „zidirilor de lană”.

Imi place să spun că sunt un om obişnuit care face lucruri neobişnuite. Muncesc cu smerenie, pentru a dărui frumuseţe semenilor mei. Nu am cultul personalităţii, pe care il au, de obicei, artiştii. Pentru mine, important este cultul muncii. Iubesc ceea ce fac şi rodul activităţii creatoare. Muncesc pană la epuizare, avand conştiinţa lucrului bine făcut. In toate demersurile, am căutat să păstrez dialogul permanent dintre tradiţie şi modernitate. Desenez, colorez, brodez („punctul de Putna”) şi țes cu asistentul meu de țesut, mă joc cu firul de lană pană il transform intr-un miracol vizual.

Una dintre temele mele preferate e „fereastra”. De ce fereastra? Pentru că este cel mai decorativ element arhitectural ce reuneşte in el forma stilistică şi mesajul polisemantic, un „inăuntru” şi un „inafară”, un „aici” şi un „dincolo”. „Inăuntru” şi „aici” oarecum ştiu ce inseamnă. Tăcute şi misterioase răman „afară” şi „dincolo”. Pentru privitor, acest dialog al formelor este tulburător şi provocator. Tot spectrul de nuanţe coloristice reprezintă trăirea şi starea mea de spirit.

Nădăjduiesc că „Ferestrele” din expoziția mea se vor deschide nu numai spre idealiști și poeți, ci către intreaga lume, cu o iubire tolerantă și respectuoasă pentru semenii mei, declara Cela Neamțu.


ISBN 978-973-567-960-6Plata: Ramburs


Galerie foto
Alte produse din aceeasi categorie
 
Coşul de cumpărături
Coşul este gol
Creare cont client

NEWSLETTER
  Oferte speciale prin email

CELE MAI VÂNDUTE
Fise de turism
18,00 RON
Eroi şi zei ai Antichităţii
65,00 RON
Reglementări contabile privind situaţiile financiare anuale individuale şi situaţiile financiare anuale consolidate, ed. februarie 2018
33,00 RON
Grigorescu
45,00 RON


 
e-Monitor Publicațiile oficiale Editura Tipografia Centrul pentru relații cu publicul Întrebări frecvente Sugestii Harta siteului Sus