Centenarul intrării armatei române în Budapesta - Centenar - Romania
     
E-monitor Relații cu publicul Magazin Online Editura Tipografie
 
Căutare în produse


Prelucrarea datelor cu caracter personal
Toate categoriile
Toti autorii
PACHETE PROMOTIONALE ALBUME
PACHETE PROMOȚIONALE JURIDIC
Colecţii juridice
CODEX
Diplomaţie culturală
Colecţii de artă
Constituţii
Centenar
Artă fotografică
Universitaria
Inedit
În afara colecţiilor
Fişe de anunţare a sosirii şi plecării
În curs de apariţie
Monitorul Oficial abonamente 2022
Exemplare Monitorul Oficial I-VII

INFORMAŢII UTILE
  Reduceri
  Livrare
  Metode de plată
  Contact
  Protectia Consumatorilor - ANPC

PĂREREA TA
Vă interesează o ediție actualizată a Codului penal şi a codului de procedură penală?
DA
NU
Arhiva de sondaje

Centenar (Nr. produse 2 )
Recomanda acest produs | Tipareste acest produs

Centenarul intrării armatei române în Budapesta
  
Pret 82,00 RON cu TVA inclus

  
Alin-Victor Matei, Daniel-Cosmin Obreja, Sorin Mărgărit

• Albumul dedicat campaniei militare din Ungaria din 1919 isi propune la aniversarea centenara a acelor evenimente sa readuca in constiinta publica din prezent faptele istorice asa cum au fost ele consemnate de catre contemporani, prin intermediul documentelor pastrate si a fotografiilor de epoca.
• Albumul contine, pe langa cele aproape 300 de fotografii din epoca, textul semnat de Alin-Victor Matei, cuprinzand o naratiune a evenimentelor, prezentarea contextului politic national si international, aspecte abordate din punct de vedere social, economic, diplomatic, propagandistic, un spectru amplu de la latura umana la cea politico-administrativa. Un capitol important este dedicat operatiunilor militare, explicate insa in context geopolitic, dar si din viziunea combatantilor, pornind de la soldatii de rand si pana la comandantii militari, prin intermediul marturiilor consemnate de acestia, cercetate in arhive.

1919 a fost un an crucial in istoria romanilor. Dupa experienta traumatizanta a razboiului si momentele de gratie din 1918, statul roman era pus in fata sarcinii foarte dificile a consolidarii interne si a recunoasterii internationale. Altfel spus, la finalul Marelui Razboi, Romania Mare ramanea, din unele puncte de vedere, doar un concept, un deziderat. Menita sa dea substanta acestuia, campania militara din 1919 s-a desfasurat intr-un context complicat, generat de reorganizarea sistemului international, de o grava criza economica si sociala, de amenintarea extinderii bolsevismului, ceea ce o face cu adevarat remarcabila. Diversele imagini, multe dintre ele inedite, ne vorbesc despre memoria oficiala a acestor evenimente, dar ne trimit si spre realitatile profunde din spatele acestora. Pe reversul unei umile carti postale care ne ofera imaginea podului dintre localitatile Szentes si Csongrad, pe Tisa, un ofiter, azi anonim, noteaza: „Podul [...] care m-a costat 28 de soldati raniti, 7 morti si 3 ofiteri raniti." Materialul vizual este insotit de un text care va permite cititorului sa plaseze imaginile in context si il va incuraja sa se familiarizeze cu fascinantele dezbateri istoriografice care inconjoara evenimentele de acum 100 de ani.
Volumul de fata, prin combinatia fericita de text si imagini, reuseste astfel sa deschida publicului larg si pasionatilor de istorie o fereastra spre unul dintre momentele fondatoare ale Romaniei contemporane. - Conf. univ. dr. Florentina Nitu, Decan al Facultatii de Istorie, Universitatea din Bucuresti.

format 270 x 250 x 18 m, ISBN 978-606-035-026-2

Galerie foto
 
Coşul de cumpărături
Coşul este gol
Creare cont client

NEWSLETTER
  Oferte speciale prin email

CELE MAI VÂNDUTE
Carnet cu fise de anuntare a sosirii si plecarii (turistilor) – pachet 10 carnete
105,00 RON
Noi reguli de TVA in comerțul electronic, Ghid practic
23,00 RON
Eroi şi zei ai Antichităţii
65,00 RON
Reglementari contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate
33,00 RON


 
E-monitor Relații cu publicul Magazin Online Editura Tipografie Cariere Întrebări frecvente Sugestii Harta siteului Sus