Peninsula misterioasă - Albume de artă - Romania
     
e-Monitor Publicațiile oficiale Editura Tipografia Centrul pentru relații cu publicul Magazin Online
 
Căutare în produse
Cuvinte
Categorie


Prelucrarea datelor cu caracter personal
Toate categoriile
Toti autorii
PACHETE PROMOȚIONALE
CENTENAR
Ghid pentru autori
Reducere
În curs de apariţie
Colecţii juridice
Colecţii de artă
RO-trotter (arta fotografica)
Uniunea Europeană
Inedit
În afara colecţiilor
Fişe de turism

INFORMAŢII UTILE
  Reduceri
  Livrare
  Metode de plată
  Contact
  Protectia Consumatorilor - ANPC

PĂREREA TA
Vă interesează o ediție actualizată a Codului fiscal?
DA
NU
Arhiva de sondaje

Albume de artă (Nr. produse 19 ) Recomanda acest produs | Tipareste acest produs

Peninsula misterioasă
  
Pret 144,00 RON cu TVA inclus

  
Doina Păuleanu

504 pagini, format 230 x 270 mm, data aparitiei octombrie 2019

„Originea oraşului Tomis, – Constanţa de azi, – s’amestecă in trecut, pană in misterele legendelor din antichitatea greacă. Oraşul acesta mitic a luat astfel parte la viaţa fantastică a eroilor şi zeilor, pe vremea cand poezia imbrăca in minuni faptele oamenilor.”

(Ioan Adam, Constanţa pitorească, 1908)

Tomis, Constanza, Küstendje, Constanța – sunt numele pe care timpul le-a așezat in dreptul urbei marine, cu un trecut abisal, cu iz de poezie și de lacrimi, cu gust sărat de valuri și povești despre timpuri legendare. Doina Păuleanu, cunoscut critic și istoric de artă, director al Muzeului de Artă Constanța, aduce un omagiu orașului ei de suflet și pornește intr-o călătorie impresionantă prin istoria lui atat de amplă și de complexă. Nu intamplător iși intitulează monografia „Peninsula misterioasă...”, căci orașul e ca un mister imposibil de revelat in intregime. Povestea lui Ovidiu, poetul latin exilat pe aceste meleaguri din motive incă nedeslușite, și frumoasele lui versuri sporesc parcă misterul și farmecul ținutului.

Monografia este vastă precum călătoria, cu incursiuni in istoria, geografia, religia, arhitectura și cultura acestui oraș, intr-o țesătură bogată de mărturii de ieri sau de azi ale celor care l-au cunoscut in călătoriile lor sau l-au studiat cu pasiune documentară. Există un permanent dialog intre trecut și prezent, două lumi care se oglindesc, Lumea veche și Lumea modernă, așa cum reiese din insăși structura cărții. Ilustrațiile, constand in fotografii, cărți poștale, desene, hărți sau reproduceri ale unor opere de artă plastică, vin să intregească imaginea și depun mărturie după mărturie despre importanța și frumusețea locului.


ISBN 978-606-035-021-7Plata: Ramburs


Galerie foto
Alte produse din aceeasi categorie
 
Coşul de cumpărături
Coşul este gol
Creare cont client

NEWSLETTER
  Oferte speciale prin email

CELE MAI VÂNDUTE
Fise de turism
18,00 RON
Eroi şi zei ai Antichităţii
65,00 RON
Reglementări contabile privind situaţiile financiare anuale individuale şi situaţiile financiare anuale consolidate, ed. februarie 2018
33,00 RON
Grigorescu
45,00 RON


 
e-Monitor Publicațiile oficiale Editura Tipografia Centrul pentru relații cu publicul Întrebări frecvente Sugestii Harta siteului Sus