Regalitatea și marea - Albume de artă - Romania
     
e-Monitor Publicațiile oficiale Editura Tipografia Centrul pentru relații cu publicul Magazin Online
 
Căutare în produse
Cuvinte
Categorie


Prelucrarea datelor cu caracter personal
Toate categoriile
Toti autorii
PACHETE PROMOȚIONALE
CENTENAR
Ghid pentru autori
Reducere
În curs de apariţie
Colecţii juridice
Colecţii de artă
RO-trotter (arta fotografica)
Uniunea Europeană
Inedit
În afara colecţiilor
Fişe de turism

INFORMAŢII UTILE
  Reduceri
  Livrare
  Metode de plată
  Contact
  Protectia Consumatorilor - ANPC

PĂREREA TA
Vă interesează o ediție actualizată a Codului fiscal?
DA
NU
Arhiva de sondaje

Albume de artă (Nr. produse 19 ) Recomanda acest produs | Tipareste acest produs

Regalitatea și marea
  
Pret 169,00 RON cu TVA inclus

  
Doina Păuleanu

392 pagini, format 230 x 270 mm, data aparitiei 2015


Doina Pauleanu, fost director al Muzeului de Artă din Constanța,  istoric, critic, colecționar, iubitoare de artă și de frumos, pasionată deopotrivă de istoria Romaniei și, in special, de istoria Dobrogei, a scris o splendidă monografie ilustrată intitulată Regalitatea si Marea. Dobrogea 1878 – 1914. Amplul volum de colecție, dedicat Regelui Carol I și Reginei Elisabeta, a apărut la Editura Monitorului Oficial.

Cartea de 400 de pagini se referă la Regele Carol I și la Regina Elisabeta, la incercarea de modernizare a Dobrogei pentru ca țara  sa aibă ieșire la mare și să facă legatura Estului cu Vestul.

Doina Pauleanu trece in revistă, cu o aviditate documentară de invidiat, toate construcțiile dobrogene care poarta semnatura Regelui, incepand cu Podul de la Cernavodă, Catedrala Sfinții Petru si Pavel, Moscheea Carol I, faleza si bulevardul Regina Elisabeta, Cuibul Reginei.

Monografia Regalitatea si Marea are la bază un material documentar foarte bogat, 180 de fotografii, ilustrate, hărți și articole din presa vremii, care surprind in detalii interesante modernizarea Dobrogei. Se știe ce dragoste purta Carol I Dobrogei şi, mai ales, Constanței, unde in timpul din urmă al lungii sale domnii, scrie ziarul de sezon Sirena, la 16 mai 1916, „obicinuia să vină regulat in fiecare an, ca să se repauzeze de munca grea a treburilor statului”.

Academicianul Dan Berindei: „Lucrarile Doinei Pauleanu mă surprind mereu, pentru că sunt interesante și scrise cu suflet. Semnificativ este faptul că titlul este generos – Regalitatea si marea – dar, de fapt, este vorba despre Carol I și mare și rolul pe care l-a avut domnia lui in această deschidere către mare.”

Dan C. Mihăilescu, istoric literar: „Ce este nu atat impresionant, acaparant, lăudabil, cat, pur și simplu, fascinant pentru mine sunt două lucruri la doamna Pauleanu. Primul este capacitatea uriașă de absorbție. Are o aviditate, bulimie documentară intr-o epocă de improvizație absolută, absoarbe infiorător. Ia arhive din administrație, cadastre, istoria primarilor, gazetele epocii, istoria diplomației, geopolitică, antreprenoriat, modă, istoria mentalităților, iți face un tablou enorm. Și aici vine a doua calitate, care este hipnotizantă: toata preocuparea dumneaei față de istorie stă cu o față in trecut și cu alta in prezent.”

Doina Pauleanu – Am pornit de la un citat al lui Nicolae Iorga, potrivit căruia țara noastră s-a dezvoltat intre ape: cele dulci ale fluviului și apele mării. Carol I voia ca Romania să fie o placă turnantă intre Est și Vest și a ințeles că pentru aceasta trebuie sa avem un port. De aceea, toate marile realizări tehnice de după Razboiul de Independență au avut loc in Dobrogea: portul, podul de la Cernavodă, faleza etc. Insă nu este o carte de istorie, ci de antropologie, pentru că am dorit și sa conturez personalitatea regelui și a reginei, așa cum s-a dezvăluit din vizitele lor la malul mării și cum doar un om care locuiește aici o poate face.


ISBN 978-973-567-870-8
Plata: Ramburs


Galerie foto
Alte produse din aceeasi categorie
 
Coşul de cumpărături
Coşul este gol
Creare cont client

NEWSLETTER
  Oferte speciale prin email

CELE MAI VÂNDUTE
Fise de turism
18,00 RON
Eroi şi zei ai Antichităţii
65,00 RON
Reglementări contabile privind situaţiile financiare anuale individuale şi situaţiile financiare anuale consolidate, ed. februarie 2018
33,00 RON
Grigorescu
45,00 RON


 
e-Monitor Publicațiile oficiale Editura Tipografia Centrul pentru relații cu publicul Întrebări frecvente Sugestii Harta siteului Sus