Regalitatea și marea - Albume de artă - Romania
     
E-monitor Relații cu publicul Magazin Online Editura Tipografie
 
Căutare în produse


Prelucrarea datelor cu caracter personal
Toate categoriile
Toti autorii
PACHETE PROMOTIONALE ALBUME
PACHETE PROMOȚIONALE JURIDIC
Colecţii juridice
Constituţii
Colecţii de artă
Centenar
RO-trotter (arta fotografica)
Universitaria
Inedit
În afara colecţiilor
Fişe de anunţare a sosirii şi plecării
Abonamente 2022 Monitorul Oficial
În curs de apariţie
Exemplare Monitorul Oficial I-VII

INFORMAŢII UTILE
  Reduceri
  Livrare
  Metode de plată
  Contact
  Protectia Consumatorilor - ANPC

PĂREREA TA
Vă interesează o ediție actualizată a Codului penal şi a codului de procedură penală?
DA
NU
Arhiva de sondaje

Albume de artă (Nr. produse 19 )
Recomanda acest produs | Tipareste acest produs

Regalitatea și marea
  
Pret 169,00 RON cu TVA inclus

  
Doina Păuleanu

Doina Pauleanu, fost director al Muzeului de Artă din Constanța,  istoric, critic, colecționar, iubitoare de artă și de frumos, pasionată deopotrivă de istoria Romaniei și, in special, de istoria Dobrogei, a scris o splendidă monografie ilustrată intitulată Regalitatea si Marea. Dobrogea 1878 – 1914. Amplul volum de colecție, dedicat Regelui Carol I și Reginei Elisabeta, a apărut la Editura Monitorului Oficial.

Cartea de 400 de pagini se referă la Regele Carol I și la Regina Elisabeta, la incercarea de modernizare a Dobrogei pentru ca țara  sa aibă ieșire la mare și să facă legatura Estului cu Vestul.

Doina Pauleanu trece in revistă, cu o aviditate documentară de invidiat, toate construcțiile dobrogene care poarta semnatura Regelui, incepand cu Podul de la Cernavodă, Catedrala Sfinții Petru si Pavel, Moscheea Carol I, faleza si bulevardul Regina Elisabeta, Cuibul Reginei.

Monografia Regalitatea si Marea are la bază un material documentar foarte bogat, 180 de fotografii, ilustrate, hărți și articole din presa vremii, care surprind in detalii interesante modernizarea Dobrogei. Se știe ce dragoste purta Carol I Dobrogei şi, mai ales, Constanței, unde in timpul din urmă al lungii sale domnii, scrie ziarul de sezon Sirena, la 16 mai 1916, „obicinuia să vină regulat in fiecare an, ca să se repauzeze de munca grea a treburilor statului”.

Academicianul Dan Berindei: „Lucrarile Doinei Pauleanu mă surprind mereu, pentru că sunt interesante și scrise cu suflet. Semnificativ este faptul că titlul este generos – Regalitatea si marea – dar, de fapt, este vorba despre Carol I și mare și rolul pe care l-a avut domnia lui in această deschidere către mare.”

Dan C. Mihăilescu, istoric literar: „Ce este nu atat impresionant, acaparant, lăudabil, cat, pur și simplu, fascinant pentru mine sunt două lucruri la doamna Pauleanu. Primul este capacitatea uriașă de absorbție. Are o aviditate, bulimie documentară intr-o epocă de improvizație absolută, absoarbe infiorător. Ia arhive din administrație, cadastre, istoria primarilor, gazetele epocii, istoria diplomației, geopolitică, antreprenoriat, modă, istoria mentalităților, iți face un tablou enorm. Și aici vine a doua calitate, care este hipnotizantă: toata preocuparea dumneaei față de istorie stă cu o față in trecut și cu alta in prezent.”

Doina Pauleanu – Am pornit de la un citat al lui Nicolae Iorga, potrivit căruia țara noastră s-a dezvoltat intre ape: cele dulci ale fluviului și apele mării. Carol I voia ca Romania să fie o placă turnantă intre Est și Vest și a ințeles că pentru aceasta trebuie sa avem un port. De aceea, toate marile realizări tehnice de după Razboiul de Independență au avut loc in Dobrogea: portul, podul de la Cernavodă, faleza etc. Insă nu este o carte de istorie, ci de antropologie, pentru că am dorit și sa conturez personalitatea regelui și a reginei, așa cum s-a dezvăluit din vizitele lor la malul mării și cum doar un om care locuiește aici o poate face.


Data apariţiei 2015, 392 pagini, format 230 x 270 mm, ISBN 978-973-567-870-8

Galerie foto
Alte produse din aceeasi categorie
 
Coşul de cumpărături
Coşul este gol
Creare cont client

NEWSLETTER
  Oferte speciale prin email

CELE MAI VÂNDUTE
Carnet cu fise de anuntare a sosirii si plecarii (turistilor) – pachet 10 carnete
90,00 RON
Eroi şi zei ai Antichităţii
65,00 RON
Noi reguli de TVA in comerțul electronic de la 1 iulie, Ghid practic
23,00 RON
Reglementari contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate
33,00 RON


 
E-monitor Relații cu publicul Magazin Online Editura Tipografie Cariere Întrebări frecvente Sugestii Harta siteului Sus