Viața tăcută a naturii, vol. al II-lea - Albume de artă - Romania
     
e-Monitor Publicațiile oficiale Editura Tipografia Centrul pentru relații cu publicul Magazin Online
 
Căutare în produse
Cuvinte
Categorie


Prelucrarea datelor cu caracter personal
Toate categoriile
Toti autorii
PACHETE PROMOȚIONALE
CENTENAR
Ghid pentru autori
Reducere
În curs de apariţie
Colecţii juridice
Colecţii de artă
RO-trotter (arta fotografica)
Uniunea Europeană
Inedit
În afara colecţiilor
Fişe de turism

INFORMAŢII UTILE
  Reduceri
  Livrare
  Metode de plată
  Contact
  Protectia Consumatorilor - ANPC

PĂREREA TA
Vă interesează o ediție actualizată a Codului fiscal?
DA
NU
Arhiva de sondaje

Albume de artă (Nr. produse 19 ) Recomanda acest produs | Tipareste acest produs

Viața tăcută a naturii, vol. al II-lea
  
Pret 100,00 RON cu TVA inclus

  
Doina Păuleanu

312 pagini, format 240 x 265 mm, data aparitiei 2018O apariție editorială esențială pentru arta romanească

E o carte pe care o veți citi prin ochii creatorului, a pictorului. El vede altfel decat noi [...] Vede in profunzime, vede in detaliu, vede combinat, vede colorat și se exprimă altfel. Vede in forme, in geometrii speciale
prof. univ. dr. Ioan Opriș

Proiectul editorial lansat in 2016, Viaţa tăcută a naturii. Flori, fructe, delicatese şi obiecte in pictura modernă romanească 1846-1916, continuat cu volumul al doilea dedicat anilor 1916-1946, marchează un alt fel de centenar, „un centenar al artei”.

Cartea a apărut sub egida Editurii Monitorului Oficial, in condiții grafice și tipografice deosebite. Prin acest volum, cu un text extrem de bine documentat, care a necesitat un timp indelungat de elaborare, Doina Păuleanu lasă posterității o moștenire culturală care va trece proba timpului. Vorbim despre cei care au știut să reprezinte neamul romanesc, despre Nicolae Tonitza, Francisc Șirato, Ștefan Dumitrescu, Theodor Pallady, Gheorghe Petrașcu și Ion Theodorescu-Sion. Sunt șase nume care ne-au făcut să fim mandri că suntem romani.

In volum sunt reproduse peste 200 de lucrări aflate in proprietatea sau administrarea a peste 30 de muzee și colecționari particulari din țară, pe care poate cititorul nu ar fi avut șansa să le cunoască altfel. In anul apariției cărții solidaritatea culturală s-a manifestat din nou, transmițand mai departe un mesaj: „Da, Romania poate!”.

„Doina Păuleanu este un fenomen, este un bun de tezaur, un bun de patrimoniu” susține prof. univ. dr. Ioan Opriș.

Domnia sa a apreciat volumul ca fiind o lucrare de suflet, o lucrare de profesionist, „documentată ireproșabil, incepand cu cronica de artă contemporană artiștilor, cu imaginile de presă ale epocii, incheind cu documentarea de arhivă”, pentru că „Doina Păuleanu este un scormonitor de biografii, de această dată niște biografii remarcabile”. „Doina Păuleanu imi face impresia că este un prea bun roman scoțand la lumină acești pictori [...] care aparțin generației Unirii, a celor care au făcut Romania Mare, iar opera lor este romanească și plină de romanitate [...], dar in același timp europeană. Toți au școli foarte bune, fie in Germania, fie in Franța, mai ales. Sunt niște artiști patrioți [...] Creația lor este o creație de pe urma unui măcel, Primul Război Mondial. Insă ei s-au indreptat spre ceea ce este veșnic și frumos, spre natură”.

Revenind la lucrarea aflată in prim-plan, a mai apreciat că aceasta este „o carte scrisă din perspectiva nemuririi“, o carte care se citește cu mare plăcere, care sta bine in orice bibliotecă, o carte dedicată nu numai celor avizați, specialiștilor, și colecționarului, ci și omului simplu, care poate deveni mai bun citind-o.


ISBN 978-973-567-987-3Plata: Ramburs


Galerie foto
Alte produse din aceeasi categorie
 
Coşul de cumpărături
Coşul este gol
Creare cont client

NEWSLETTER
  Oferte speciale prin email

CELE MAI VÂNDUTE
Fise de turism
18,00 RON
Eroi şi zei ai Antichităţii
65,00 RON
Reglementări contabile privind situaţiile financiare anuale individuale şi situaţiile financiare anuale consolidate, ed. februarie 2018
33,00 RON
Grigorescu
45,00 RON


 
e-Monitor Publicațiile oficiale Editura Tipografia Centrul pentru relații cu publicul Întrebări frecvente Sugestii Harta siteului Sus