Întoarcerea la România şi Copacul cu rădăcini de 1700 de ani (ediţia română-germană) - Diplomaţie culturală - Romania
     
E-monitor Relații cu publicul Magazin Online Editura Tipografie
 
Căutare în produse


Prelucrarea datelor cu caracter personal
Toate categoriile
Toti autorii
PACHETE PROMOTIONALE ALBUME
PACHETE PROMOȚIONALE JURIDIC
Colecţii juridice
CODEX
Diplomaţie culturală
Colecţii de artă
Constituţii
Centenar
Artă fotografică
Universitaria
Inedit
În afara colecţiilor
Fişe de anunţare a sosirii şi plecării
În curs de apariţie
Monitorul Oficial abonamente 2022
Exemplare Monitorul Oficial I-VII

INFORMAŢII UTILE
  Reduceri
  Livrare
  Metode de plată
  Contact
  Protectia Consumatorilor - ANPC

PĂREREA TA
Vă interesează o ediție actualizată a Codului penal şi a codului de procedură penală?
DA
NU
Arhiva de sondaje

Diplomaţie culturală (Nr. produse 2 )
Recomanda acest produs | Tipareste acest produs

Întoarcerea la România şi Copacul cu rădăcini de 1700 de ani (ediţia română-germană)
  
Pret 193,00 RON cu TVA inclus

  

Intoarcerea la Romania, Ambasador David Saranga

„Cariera diplomatică m-a purtat prin multe locuri din lume, insă, pentru mine, Romania rămane una dintre țările cele mai dragi pe care am avut oportunitatea să le descopăr. Deși nu am origini romanești, ea ocupă un loc special in inima mea. Aici mi-am inceput cariera de diplomat acum mai bine de 25 de ani, iar in urmă cu aproape patru ani m-am intors, la 10 ianuarie 2019, ca ambasador al Statului Israel. Atunci, ca și acum, am fost primit cu brațele larg deschise de un popor mandru și demn. Intr-o țară cu o moștenire istorică și culturală excepționale.”

 

Cu aceste cuvinte deschide volumul de față Excelența Sa David Saranga, ambasadorul Statului Israel in Romania. Ediția, bogat ilustrată, a apărut la Editura Monitorului Oficial in format bilingv, romană-engleză, și a fost ingrijită de Alina Vlad. In cele 12 capitole ale cărții, ambasadorul David Saranga prezintă intensa activitate diplomatică desfășurată in cei patru ani de mandat in Romania, in vederea atingerii obiectivelor pe care și le-a stabilit de la bun inceput: menținerea relației puternice de prietenie dintre Romania și Israel, consolidarea legăturilor economice, conectarea cu tanăra generație și păstrarea și promovarea memoriei Holocaustului. Autorul vorbește, astfel, despre istoria comunității evreiești din Romania, despre activitățile derulate și evenimentele organizate in vederea păstrării memoriei Holocaustului și a combaterii antisemitismului, despre dimensiunea mediatică, de o deosebită importanță, a activității unui ambasador, despre crearea unor punți de legătură intre popoare prin cultură. In același timp, cartea i-l prezintă cititorului și pe omul și prietenul poporului roman David Saranga, evocand, printre altele, fascinația sa pentru mănăstirile uimitoare ale Romaniei, intalnirile extraordinare avute cu oamenii locului sau pasiunea lui David Saranga pentru fermecătorul oraș București.

 

„In cartea pe care David Saranga a scris-o la sfarșitul misiunii sale la București se regăsesc aspectele legate de parteneriatul romano-israelian, se vorbește despre intalnirile oficiale, despre cultură, despre educație, despre colaborarea cu mediul universitar, despre diplomație publică, despre memoria Holocaustului și combaterea antisemitismului. Toate extrem de importante, care marchează un mandat de ambasador al Israelului in Romania. Ce inseamnă mai mult de atat? Capacitatea de a cunoaște oameni. Şi de a sta de vorbă cu ei. De a avea prieteni.” (Extras din prefața semnată de Ion M. Ioniță.)

 

 

Copacul cu rădăcini de 1700 de ani, Coordonator:prof. univ. Adrian Cioroianu

In 2021 s-a desfășurat proiectul „1700 de ani de istorie și cultură evreiască in Germania” menit să marcheze contribuția istorică și culturală a evreilor pe teritoriul german. Cu ocazia acestui eveniment, la Editura Monitorului Oficial a apărut lucrarea Copacul cu rădăcini de 1700 de ani, o ediție bilingvă romană și engleză și o ediție bilingvă romană și germană, care adună in paginile ei reacții ale unor personalități cu impact cultural și social.

In cele 312 pagini găsim discursuri ale personalităților diplomatice implicate, descrierea celor patru sesiuni ale proiectului desfășurat in Romania, o incursiune in cei 1700 de ani semnată de Adrian Cioroianu, cuvintele Excelenței Sale Emil Hurezeanu privind aspecte din trecutul și prezentul Germaniei.

Apoi urmează cuvintele prietenilor și susținătorilor proiectului, precum și cele ale unor reprezentanți bine-cunoscuți ai lumii evreiești in cultura noastră. Nu in ultimul rand, o parte a lucrării este rezervată memoriei Holocaustului, care trebuie păstrată vie in randurile generațiilor ce sunt din ce in ce mai departe de acel moment. In acest sens, cuvintele domnului Adrian Cioroianu sunt foarte bine alese: „Știința a dovedit că, peste tot in lume, indiferent de culoarea pielii sau de religiile locale, ființa umană reprezintă același prototip biologic. Nu există rase mai bune decat altele. Nu există religii superioare celorlalte.”

 

Galerie foto
Alte produse din aceeasi categorie
 
Coşul de cumpărături
Coşul este gol
Creare cont client

NEWSLETTER
  Oferte speciale prin email

CELE MAI VÂNDUTE
Carnet cu fise de anuntare a sosirii si plecarii (turistilor) – pachet 10 carnete
105,00 RON
Noi reguli de TVA in comerțul electronic, Ghid practic
23,00 RON
Eroi şi zei ai Antichităţii
65,00 RON
Reglementari contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate
33,00 RON


 
E-monitor Relații cu publicul Magazin Online Editura Tipografie Cariere Întrebări frecvente Sugestii Harta siteului Sus